Uitgaan in Antwerpen

Het uitgaansleven in Antwerpen is naast winkelen een belangrijke reden om Antwerpen te bezoeken. Al eeuwenlang komt men naar Antwerpen om vertier te zoeken. Waren het vroeger vooral zeelieden die voor drank en vrouwen naar Antwerpen kwamen, tegenwoordig zijn het veelal Belgen én Nederlanders die massaal het uitgaansleven van Antwerpen verkennen. Uitgaan in Antwerpen kan op velerlei manieren. Clubs, restaurants, bars en bioscopen wachten op gasten om hen een aangenaam verblijf in Antwerpen te bezorgen.

Antwerpen bezienswaardigheden

Antwerpen is een bruisende stad waar heel wat en zien en te doen valt. Historische gebouwen, musea en andere hotspots zorgen ervoor dat je je Antwerpen niet hoeft te vervelen.
De site top10bezienswaardigheden.nl heeft de hotspots van Antwerpen op een rijtje gezet: Antwerpen bezienswaardigheden top 10

 

Clubs

Hoewel het tijdperk van roemruchte clubs als Zillion, Funk You, Ambassador en Zillion al lang verleden tijd is, is er op clubgebied toch zeker nog voldoende te beleven in Antwerpen. Dé plekken om te dansen zijn tegenwoordig salsaclub Café Local en de vlak bij het MAS gelegen club Roxy. De fameuze clubs Velvet Lounge en Stereo Six hebben in juni 2012 hun deuren helaas gesloten voor het nachtpubliek. Noxx, waar zo'n acht jaar lang duizenden mensen gefeest hebben, heeft eind augustus 2015 haar deuren gesloten.

Bioscopen

Bioscoop KinepolisAntwerpen telt twee grote bioscopen. In het centrum ligt op een steenworp afstand van het station bioscoop UGC Antwerpen. In vergelijking met een gemiddelde bioscoop is de UGC Cinema zeker niet verkeerd. Als je in het centrum van Antwerpen bent en geen zin hebt om tram, trein of taxi te pakken dan kun je hier prima een filmpje pakken. Een trede hoger wat betreft beleving is naar onze mening megabioscoop Kinepolis, die ten noorden van het centrum ligt. Kinepolis Antwerpen (voorheen Metropolis) is met 24 zalen ruimschoots de grootste bioscoop van de stad. Het filmaanbod is vrij divers. Jong en oud zullen er films van hun gading vinden. Kinepolis schuwt ook de commercieel minder interessante buitenlandse films niet. Turkse komedies, Franse actiefilms en af en toe een sfeervolle Bollywood film vind je hier dan ook geregeld terug in het programma.

Bars

In Antwerpen vind je honderden bars. Het aanbod varieert van bruine kroegen tot trendy bars. Bruine kroegen vind je door heel Antwerpen, zowel in het centrum als in de buitenwijken. Volgens ons hoort een bezoek aan een bruine kroeg bij je bezoek aan Antwerpen. De kans is groot dat je hier in gesprek raakt met locals die je van alles over de stad kunnen vertellen. Hippe bars vind je tegenwoordig vooral in de gebieden Het Eilandje en Het Zuid. Ook de Keyserlei is tegenwoordig weer een plek waar je gezien mag worden. De stoffige bars en restaurants zijn de afgelopen jaren steeds meer vervangen door meer trendy plekken aan de totaal gerenoveerde noordkant van deze centraal gelegen straat.

Feestcafés

Nederlanders die op zoek zijn naar feestcafés die komen al bijna automatisch uit in het historisch centrum van Antwerpen. Op de Kaasrui, de Lijnwaadmarkt en Torfbrug vind je een aantal cafés die je kunt categoriseren als skihutplekken en karaokebars. Deze cafés zijn vooral populair onder de jeugd en onder Nederlanders en Belgen die hier een vrijgezellenavond komen vieren. Het gros van de gezelschappen die een vrijgezellenfeest komen vieren komen in deze straten terecht.

Vrijgezellenfeesten

Inmiddels is men in Antwerpen prima gewend aan groepjes mannen en vrouwen die een vrijgezellenfeest vieren, al dan niet verkleed. In de zogenaamde feestcafés is het dan meestal ook geen enkel probleem om binnen te komen. Je zult er echter wel rekening mee moeten houden dat men niet overal zit te wachten op luidruchtige groepjes feestvierders. Vooral in de horecagelegenheden die wat hoger aangeschreven staan zou je als groep mogelijk niet binnenkomen. Veel hangt ook af van hoe je je gedraagt. Wil je overal zonder problemen binnenkomen dan is het misschien handig om de vrijgezel in kwestie niet carnavalesk aan te kleden.

Rosse buurt

De rosse buurt van Antwerpen is tegenwoordig beperkt tot slechts één straat: de Verversrui. Inmiddels is het gebied met de rode lampen voetgangersgebied geworden. De populaire club Cafe D’Anvers bevindt zich hier tussen de vele dames van plezier. Voor stripclubs moet je richting het station gaan. Daar zitten de laatste plekken waar de dames dansend op muziek uit de kleren gaan.

Onze aanraders

Zelf komen we met regelmaat in Antwerpen. We wonen op een half uur rijden van Antwerpen en komen tientallen keren per jaar naar Antwerpen om wat te eten, te winkelen of een film te bekijken in Kinepolis. Natuurlijk hebben we onze eigen favorieten als het gaat om uitgaan in Antwerpen. Zo drink je de beste cocktails van de stad absoluut bij Cocktails at Nine aan de Lijnwaadmarkt.

Meer info over Antwerpen

De volgende sites bieden uitgebreide tips en informatie over Antwerpen:
5x niet te missen in Antwerpen

alles over Antwerpen
bijzondere plaatsen in Antwerpen
Antwerpen
Antwerpen in één dag
Antwerpen top 10
Antwerpen informatie
Antwerpen nieuws & tips
Antwerpen toerisme

© teksten & foto's Dimi3 - contact, disclaimer & copyright - cookies & privacy